Dzisiaj jest: 23.7.2019, imieniny: Sławy, Sławosza, Żelisławy
Podziel się z przyjaciółmi
Dodaj ogloszenie24
BUS Szydłowiec
PKP Szydłowiec
Apteki
Praca Szydłowiec
Praca Region Radomski
Praca Szydłowiec24
Praca Radom
Dodaj ogłoszenie
Dodaj artykuł
Dodaj firmę
Dodaj motoryzacja
Dodaj wydarzenie

Kto w tym roku zdobędzie laur marszałka?

Dodano: 5 lat temu Czytane: 558 Autor:
Redakcja poleca!

Każdy z nas lubi smacznie zjeść. Nie zawsze jednak to, co smaczne i to, co pięknie się prezentuje na talerzu, jest zdrowe.

Smakując wyroby, które rywalizują o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego, mamy pewność, że próbujemy czegoś, co nie tylko jest precyzyjnie wykonane i świetnie wygląda, ale przede wszystkim zawiera naturalne składniki. W tym roku do grona zwycięskich smakołyków dołączą kolejne. Który z nich okaże się kulinarnym odkryciem?
 
Siedem edycji konkursu to ponad 500 produktów zgłoszonych do konkursu i prawie 100 nagrodzonych producentów. Nagrodzono już m.in. OSM Garwolin za Twaróg „Garwoliński”, ser z OSM w Sierpcu, „Mazurek Chopina” z Zakładu Cukierniczego „Lukrecja” w Sochaczewie, Cydr Ignaców, Sójkę Mazowiecką czy olej rzepakowy Kesslera.
 
Ci, którzy nie skorzystali jeszcze z szansy zaprezentowania swoich wyrobów, mogą to zrobić do 28 lutego br. Do tego czasu można przesyłać zgłoszenia. Wystarczy wypełnić formularz (dostępny na stronie Sekretariatu Regionalnego KSOW Województwa Mazowieckiego http://mazowieckie.ksow.pl/news/entry/6275-viii-edycja-konkursu-o-laur-marszalka-wojewodz.html) i przesłać go na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa.
 
Czekamy na zgłoszenia zarówno producentów indywidualnych, jak i przedsiębiorców. Do wygrania są cenne nagrody rzeczowe. Laureaci będą mieć również możliwość zamieszczenia na swoich wyrobach logo konkursu.
 
– Naprawdę warto wziąć udział w tym konkursie i pochwalić się swoimi osiągnięciami kulinarnymi – zachęca marszałek województwa mazowieckiego Adam Struzik. – Już sam udział w konkursie daje wiele satysfakcji,  a oznaczenie produktu laurem to duże wyróżnienie i potwierdzenie jakości – dodaje. 
Źródło: Mazowsze
Dodaj komentarz
Dodaj komentarz Ukryj formularz
Captcha
Przepisz tekst widoczny na obrazku.
Podziel się z przyjaciółmi